Philippe Restaurant Jūrmalā

10830856_383391435164148_8079708361719495626_o-1

2. februārī tika paziņoti jaunie Michelin zvaigžņu ieguvēji, zaudētāji un visi tie, kas veido ikgadējo topu. Līdz mums diezvai kādreiz šī topa apskatnieki nonāks (profesionālos nolūkos), taču tas nenozīmē, ka mums nav labu restorānu. Nav daudz, bet ir.

Ir pagājis ilgs laiks kopš pēdējā ieraksta. Ir pabūts dažādās, vairāk, vai mazāk zināmās vietās, bet ir tikai 2, kas man bija patīkams un negaidīts pārsteigums. Pirmā bija Valmiermuižas alus darītavas restorāns Rīgā, Valdemāra pasāžā un otrā – Philippe Restaurant Jūrmalā.

Restorāns Philippe klientiem atvērts kopš janvāra sākuma un atrodas Jūrmalā, Bulduru prospektā, tuvu jūrai. Veca, vairākus gadus pamesta ēka, kur pirms tam gandrīz 100 gadu garumā bija aptieka, nu ir atjaunota un sākusi jaunu, skaistu dzīvi. Pateicoties saimnieku un arhitektes/interjera dizaineres Zanes Teteres kopdarbam ir radies absolūti brīnišķs rezultāts. Ēka ir kultūrvesturisks piemineklis, tādēļ tās atjaunošanā ir bijis jāņem vērā arī ne mazums ierobežojumu un nosacījumu. Es neesmu arhitektūras un interjera dizaina speciālists, nevaru par šo ēku un gala rezultātu spriest profesionāli. Toties varu pateikt, ka man ļoti patīk gala rezultāts, restorāna izskats, iekārtojums, izvēlētās krāsas, mēbeles, lampas, flīzes (īpaši flīzes!) …. tik ļoti manā stilā, ka es būtu ar mieru šeit ievākties uz dzīvi daudz nedomājot. Un virtuve!!! Katra pavāra sapnis kaut tādēļ vien, ka telpu piemēroja pavāru vajadzībām nevis otrādi, kā ir lielākoties restorānos.

Aukstā, slapjā un vējainā dienā devāmies uz Jūrmalu, lai pusdienotu jaunatvērtajā restorānā. Pēc gana nogurdinošas pastaigas gar jūras krastu bija patīkami ieiet siltajā un gaišajā ēkā, kur mūs sagaidīja viesmīļi, sakot, ka mūs jau gaidīja un ir iekurināts kamīns, lai varam sasildīties. Pirms tam bijām veikuši rezervāciju, bet tas nemazināja prieku. Patīkama un arī profesionāla sagaidīšana. Kas nav mazsvarīgi – Grēta (mūsu meita, 1,4 gadi) šeit uzreiz jutās tā it kā ciemotos te regulāri, tātad arī aura šeit pozitīva.

Tā kā bijām pirmie viesi, galdiņu varējām izvēlēties pec saviem ieskatiem. Meitai tika piedāvāts bērnu krēsliņš un arī citas izklaides. Krēsliņu piedāvāja “izlocīt” pēc bērna vēlmēm – kā zirdziņu vai kā mazu galdiņu un krēsliņu, tāpat tika piedāvāti zīmuļi un krāsojamās grāmatas. Savukārt pieaugušajiem (dāmām!) ļoti patīkams pārsteigums bija speciāls soliņš somām, lai tās nebūtu jākarina uz krēsla malām. Sīkums, bet ļoti patīkami, jo tā somu karināšana mani tracina (bijām pa dienu un ar mazo vakara somiņu šoreiz neierados).

Vēl pirms dzērienu pasniegšanas, viesmīlis mums īsumā izstāstija kādēļ restorānam dots nosaukums Philippe”. Nosaukums ir par godu Rīgā, 1906g. gadā dzimušajam portretu fotogrāfam Filipam Halsmanam (Philippe Halsman). Dzimis Rīgā, bet lielāko dzīves daļu dzīvojis un strādājis Amerikā. Vairāk par Philippe Halsman šeit. Šobrīd daļa no restorānā esošajām fotogrāfijām ir tieši Filipa Halsmana un ar laiku ir plānots esošo ekspozīciju papildināt. Šī fotogrāfa kontā ir vairāku slavenību portreti, piemēram Alfrēda Hičkoka, Merlina Monro, Pablo Pikaso un Vinstona Čērčila. Bija interesanti šo stāstu noklausīties, jo dodoties uz restorānu mēs tieši ar vīru par to spriedām.

Ēdienkartes ļoti vienkāršas (bez lielajiem vākiem), bet filigrānas un izvēle pietiekoši liela. Ēdienkartē dominē jūras veltes, bet arī gaļas cienītāji var atrast ļoti labus piedāvājumus. Atsevišķi var izvēlēties arī papildus piedevas, kas mūsu gadījumā bija izcils risinājums bērna ēdienkartei. Atsevišķi bērnu ēdienkarte šeit nav, bet redzot, cik labs un interesants ir pamata piedāvājums, pēc tās arī nebija vajadzība. Restorāna šefpavārs ir Jānis Zvirbulis – cilvēks ar lielu pieredzi, ko var arī just.

Bijām trīs pieaugušie un viens mazais, un kopā pa visiem nogaršojām jūras ežu zupu, ravioli ar foie gras un liellopa stobra kaulu, liellopu gaļas tartaru (izcils!), kā arī jēra gaļu, millefeuille ar pistācijām, veco Franču klasiku – “Alaska flambé” (kūka no biskvīta un meringa, pasniegta liesmojoša!)  kā arī franču sieru izlasi. Grētai pusdienās bija it kā vienkāršais kartupeļu biezenis ar vieglā tempurā pagatavotiem dārzeņiem. Ne vien izskatijās, bet arī garšoja labi. Kopumā par ēdienu nevaru pateikt nevienu sliktu vārdu, jo patiešām katrs kumoss bija tā vērts – veiksmīgi garšu salikumi, izcili produkti un profesionāls darbs virtuvē. Cenas ēdieniem ir diezgan augstas: sākot no 10,00 Eur līdz gandrīz 30, 00 Eur par dārgāko pamatēdienu, cena desertiem n0 7,00 Eur līdz 9,00 Eur. Rīgas centrā gan ir restorāni ar vēl augstākām cenām. Šoreiz bijām pārliecināti, ka katrs iztērētais eiro ir tā vērts. Vasarā esošajam skaistumam klāt nāks jūras šalkoņa, restorāna terase un saule!

Apkalpošana nemanāma, profesionāla un patīkama. Bija patīkami satikt pazīstamus cilvēkus gan zālē, gan virtuvē, tādēļ liekas, ka komanda Philippe restorānā arī turpmāk būs spēcīga un profesionāla. Brīdī, kad restorānā bijām vieni, nebija tās nepatīkamās vientulības sajūtas, kas mēdz piezagties plašās telpās. Mums bija tā iespēja arī izstaigāt visu restorāna ēku un mazo ekskursiju vadīja restorāna saimnieki (kas ir ļoti laba zīme), kas izstāstija ēkas vēsturi kā arī to, kādēļ restorānu sauc tieši tā, kā to sauc.

Kopumā pavadījām ļoti labu pēcpusdienu, garšīgi paēdām un labi atpūtāmies. Vienīgais trūkums restorānam Jūrmalā ir tas, ka kādam jābrauc ar auto un nevar pilnībā izbaudīt dzērnies. Taču tas ir sīkums un risināms jautājums.

10604678_383393001830658_5757931754216215464_o

10929112_383393521830606_8324067834396402068_o

vina pagrabsVīna pagrabs

jera ribinasJēra ribiņas

zupaOmāru un jūras ežu krēmzupa

IMG_3636Ravioli pildīti ar foie gras un stobra kaulu un buljonu

IMG_3638Meita ēda kartupeļu biezeni un tempurā gatavotus dārzeņus ar salvijas čipsiem. 

 

 Adrese: Restorāns Philippe

Bulduru prospekts 17K-1, Jūrmala

Pievienotās bildes no restorāna Philippe FB profila un mūsu personīgajiem arhīviem:

Comments
3 Responses to “Philippe Restaurant Jūrmalā”
  1. Arvis says:

    Paldies! noteikti ievērtēšu.

  2. kent.frohde@gmail.com says:

    Hello,

    I would like to reserve a table for 6 persons on August 2, at 1300 o’clock please.

    WKR,

    Kent Frohde

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: