Mājās gatavots Foie Gras & Terīnes

Tie, kuri mani pazīst, zina, ka nespēju palikt vienaldzīga pret Foie Gras! Veģetārieši, vegāni un “zaļie” noteikti šausmās nogroza galvu, bet man GARŠO! Un tas man netraucē mīlēt visu, kas ir dabīgs “eko (-loģisks), bio” utt. Un kad tad vēl, ja ne šajā dzīvē, izbaudīt visu, kas garšo!?

Un tie, kuri mēģinājuši, pasakiet vēl, ka nav garšīgi!?!

Tieši tādēļ manā virtuves grāmatu plauktā ir arī šī grāmata – “Mājās gatavots Foie Gras & Terīnes”. 73 dažādas receptes, kā pagatavot pastēti no pīļu, vistu, medījuma aknām, kā arī gaļas, dārzeņu un pat saldās terīnes. Grāmatas sākumā soli pa solim izskaidrots, kas nepieciešams lai gatavotu pastēti, kā tīrīt aknas u.c. tehniskas lietas.

Praktiska un garšīga grāmata!

Foie GrasHachette Pratique izdevniecība, “Foie Gras & terrines”, 192 lpp, 2012.gads, Francija

HB_1Uzkoda – Foie Gras ar kūpinātu pīlies “magret” un plūmēm

12 copyIdeāla uzkoda, ideālas brokastis, vakariņas vai pikniks – svaiga maizīte, jūras sāls, pīles pastēte…..

13Ideja sēņotājiem un sēņu mīlētājiem – Baraviku un gaileņu terīne ar maurlocieņiem

Foie Gras TerrinesVasarā ar desertu gatavošanu neaizrāvos, bet drīzumā rudens ciemiņiem varētu pasniegt šo – Sarkano ogu terīne ar Spéculos krēmu. 

Ideju pilna grāmata, kurā ir receptes visiem gadalaikiem. Ja kādam ir vēlme, droši varu aizdot, lai izmēģinātu kautko gardu.

Comments
One Response to “Mājās gatavots Foie Gras & Terīnes”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: