Where chefs eat – a guide to chefs’ favourite restaurants

Izdevniecības Phaidon 2013. gadā izdotā grāmata var būt lielisks palīgs ceļojumu plānošanā. Šeit ir apkopoti dažādu pasaules slavenu un mazāk zināmu pavāru mīļākie restorāni, bāri, krodziņi un ātro uzkodu ēstuves. Sākot no vienkāršām lētām vietām, kur paēst un beidzot ar dārgiem, izsmalcinātiem restorāniem, kur bez ļoti savlaicīgas iepriekšējas rezervācijas tikt nevar.

photo-14Where chefs eat – a guide from the real experts!

Savas mīļākās adreses grāmatai atklājuši tādi šefpavāri kā Ferran Adrià, Heston Blumenthal, René Redzepi, Guy Savoy, Pascal Aussignac, Tom Aikens, Pierre Gagnaire un arī mūsu Mārtiņš Rītiņš.

Atzīšos, ka par izvēlētajiem restorāniem Latvijā es biju vairāk kā pārsteigta. Jautājot Mārtiņam par viņa izvēli, sapratu, ka viens ir domāt kā vietējam un izstāstīt savu stāstu un pavisam kas cits ir, kā to stāstu pieraksta un pasniedz grāmatas veidotāji.

Kaut grāmata ir bieza (vairāk kā 600 lpp), tā ir viegla un iespējams to paņemt līdzi arī ceļojumā.

Pati uz šo grāmatu paļāvos būdama Londonā un nebiju vīlusies.

www.phaidon.com

Comments
One Response to “Where chefs eat – a guide to chefs’ favourite restaurants”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: