Burvestības Burtniekos

Kā lai savādāk nosauc to, kas notika Burtniekos, kad pavisam parasta, diemžēl daudzu aizmirsta, ēka ar noplukušām sienām piedzīvoja brīnumainās pārvērtības?!

Pateicoties 3 uzņēmīgiem pavāriem – Mārtiņam Sirmajam, Valteram Zirdziņam un Kārlim Celmam, un viņu uzticamajai palīgu armijai (aptuvenais skaitlis esot 50 iesaistītās personas), daudzi cilvēki 2012.gada 8.jūliju Valmieras rajona Burtniekos atcerēsies vēl ilgi.

Garos aprakstos neizplūdīšu, jo tās sajūtas, kas vakar valdīja Pop up restorānā ir grūti aprakstāmas – vienkāršība, sirsnīgums apvienojumā ar eleganci, izsmalcinātību un augstu kvalitāti.

Tā kā pati uz savas ādas esmu izbaudījusi šādu pasākumu organizatorisko pusi, tad varu tikai dziļā pateicībā un cieņā paspiest roku katram, kas strādāja, lai 8.jūlija Electrolux Pop Up restorāns Valmieras rajonā notiktu.

Tālāk lai bildes runā pašas par sevi! Varu pateikt tikai to, ka bija patiešām garšīgi! Bez pārspīlējumiem. Katra ēdiena pagatavošanā izmantots kāds Valmieras rajonā iegūts produkts, lielākoties turpat netālu no Burtniekiem: zivis no Burtnieku ezera, dārzeņi un garšagi no Dikļu pils dārza, tomāti no vecāku dārza utt. Ļoti ceru, ka visus ēdienu aprakstus atceros pareizi un neko nesajaucu.

Arī par alkaholu bija padomāts – vīnzinis piedāvājā gan Latvijā audzētu ogu un augļu vīnus (drīzāk dzērienus, gatavotus pēc vīna gatavošanas metodes), gan vīnus no Itālijas. Es kā “braucējs” izbaudīju rabarberu dzirkstošo dzērienu (rabarberu sula  & sifons).

Un nu par visu pēc kārtas:

Ēdienkarte, 18 ēdieni

Mirklis pirms pirmā ēdiena pasniegšanas

Līdaka + : dzelteno tomātu krēmzupa ar līdakas gnocchi jeb drīzāk klimpām

Vērsis + : latviešu rupjmaize, vērša gaļas tartārs (viens no maniem favorītiem!)

Stobrkauls + : tomātu – mārutku konsomē, teļa aste sviestā, šalotes sīpols

Jēra akna + : jēra aknu pastēte, gaileņu pasta, sīpolu marmelāde un svaiga maizīte

Biezpiens + : biezpiens ar estragona pesto, burkāni apelsīnu miziņā, rupjmaizes grauzdiņi

Sviesta pupa + : sviesta pupu ūdens ar trifelēm (Ģeniāli!!!!)

Kazas siers + : kazas siers un zaļie zirnīši pagatavoti dažādos veidos (zirnīšu želeja, pasta un mērce)

Gailene + : gailenes, pirms pasniegšanas aplietas ar auksto slāpekli un glazētas

Ola + : cieti vārīta lauku vistas ola, rožu ziedlapiņu confit, erukas eļļa

**** pauze ***

 *** pauze ***

Zandarts + : Burtnieku ezera zandarta sashimi

Cūkas auss + : cūkas auss terīne, redīsi, mazie saldie sīpoliņi, demi-glace mērce

Vista + : pērļu vistiņa bekonā, gailenes, demi-glace mērce ar mandelēm
Mirklis pirms “Jērs + “
Jērs + : jēra steiks ar sojas mērci uz svaigi zāģēta bērza “šķīvīšiem”

Kūpināta cūka + : kūpināta cūka ar svaigi mazsālītu gurķi
 Mežacūka + : kūpinātu mežacūkas ribiņu saldējums. Atbildes gājiens Hestonam Blūmentālam un viņa “olas ar bekonu” saldējumam. Bija tik garšīgi, ka aizmirsām nofotogrāfēt tikko pasniegtu porciju.
Rieksti +, Ķirši + : pavlova ar riekstiem un alkaholā mērcētiem ķiršiem (foto: Laura Skudrīte)
Meža zemene + : saldējuma kokteilis ar meža zemenēm (Dievīgi!!!)
Skaista un karsta diena Burtniekos! Paši Burtnieki man ari bija atklājums – ļoti skaista vieta.
PALDIES VISIEM, KAS ŠO PASĀKUMU RĪKOJA!
Photo: Paldies Laurai Skudrītei par Pavlovas bildi! Pārējās pašu taisītas. 
Comments
One Response to “Burvestības Burtniekos”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] UrbanicOrganic Share this:TwitterFacebookPinterest Published: Jūlijs 10, 2012 Filed Under: UrbanicOrganic […]



Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: