René Redzepi pasaule

Šis ir jānoskatās, lai, kaut pa atslēgas caurumu, ielūkotos restorānā Noma. Īsi, bet intriģējoši. “Garšīguma” zinātne trijās minūtēs. Noskatīsies šo, vēlēsies zināt ko vairāk. Apsolu.

Šie eksperimenti top turpat Nomas restorānam blakus esošajā labratorijā.

BBC World News veidota intervija (source: www.news.bbc.co.uk)

Ja vēl pēc šīs intervijas noskatīšanās ir iespēja izpētīt René Redzepi un Nomas pirmo grāmatu “NOMA: Time and Place in Nordic Cuisine”, tad noteikti izdari to.

Gramata, kas mūsu mājās stāv goda vietā! 

Grilēta jēra kāja un lakšu lapas, dzeltenās bietes un plūškoka ziedi / grilled lamb shank and ramson leaves, yellow beetroot and elderflowers

Cūkas kakls ar  meldriem, vijolītēm un iesalu / Pork neck and bulrushes, violets and malt 

Sea buckthorn and beetroot flødeboller / Jūras smiltsērkšķis un biešu “sniegapikas”

Sniegavīrs / Snowman. Man liekas, ka šī ir viena no vispopulārākajām šīs grāmatas fotogrāfijām.

Atgādināšu, ka restorāns Noma (Kopenhāgena, Dānija) ir atzīts par pasaules restorānu Nr.1 gan 2010., gand 2011.gadā.

Un atcerieties: “Ēdiens ir viss, bet ne viss vienmēr ir ēdiens!”

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: