Gaidot sauli!

Īstais laiks, lai uzrakstītu par kautko vasarīgu. Sniega tāpat mums šogad nav!

Saldējums nav mans mīļākais saldais ēdiens ne vasaras karstumā, ne ziemas aukstumā. Taču šad tad no īsta itāļu saldējuma atteikties nevaru. Vismīļākais man ir citronu un jogurta saldējums. Labam (manam) saldējumam jābūt aukstam, īstam, krēmīgam un ne-saldam. Tad ir labi.  Bet vēl labāk ir tad, kad saldējums ir dabīgs un ražots “saskaņā ar apkārtējo vidi”. Nu, tāds “slow food”.

Šī saldējumu līnija, studentu sadarbības rezultātā, tika speciāli radīta UDairy Creamery saldējuma veikalam (Oficiālais Delvāras Universitātes saldējuma veikals). Mērķis ir piesaistīt apmeklētāju uzmanību Delvāras Universitātes Botāniskajiem dārziem.

Garšas, sadalītas pa mēnešiem, ir radītas, pamatojoties uz augu sezonalitāti, iedrošinot izsalkušos apmeklētājus atklāt turpat viņiem kaimiņos esošos botāniskos dārzus.

Katra dārza vizuālais skaistums un dažādās tekstūras ir attēlotas uz saldējuma iepakojuma trauciņa, bet skaistajos dārzos jūtamās smaržas un garšas ir atrodamas trauciņu iekšpusē – saldējumā. Šis nav itāļu saldējums, bet tā rašanās stāsta dēļ vien būtu vērts to nogaršot.

12 dažādi mēneši, 12 dažādi saldējumi, 12 dažādi iepakojumi.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: