Brīvdienas Toskānā – 2.daļa

Viens no mūsu neaizmirstamākajiem restorāniem, kuru apmeklējām Toskānā bija – A Casa Mia. Restorāns, kurā ēdām līdz šim gardākās itāļu antipasti, kādas jebkad esam baudījuši. Pats restorāns, ja to vispār var saukt par restorānu, bija maziņš, mīlīgs un atrodas dzīvojamās mājas pirmajā stāvā. Saimnieks kopā ar pavāru nodrošina visu servisu un ticiet man, tas bija daudz labāks, kā dažos labos t.s izcilākajos Rīgas restorānos. No vīniem tiek piedāvāts tikai viena veida vietējais, mājās ražoto sarkanvīns Chianti, kas izviedots uz katra galda – gribi dzer, gribi nedzer. Ēdiens vienkārši debešķīgs – antipasti, dažādas pastas, kā arī gaļas ēdieni. Apkalpošana laba, bet ļoti vienkārša, kā pati vieta. Trūkst glāzīte? Piecelies un paņem no plauktiņa! Trūkss nazīs, dakšiņa? Attaisiet, lūdzu, sava galda atvilkni un paņemiet visu, kas nepieciešams. Tas nekas, ka katrs šķīvis, glāze, vai galda piederumi atšķiras. Viss ir tīrs, elegants, kārtīgs un bez neviena kaitinoša, nepievilcīga “laika zoba”. A Casa Mia tika pavadīts ideāls vakars!

 Papīra galdauts, puķains sķīvis, vecs koka galds un lielisks ēdiens turpinājumā.
 
 Man – ravioli ar riccota sieru un spinātiem, Mārim – pasta bolognese. Sieru? Lūk jums rīve un gabals laba parmesan siera – darbojieties!🙂
 
A Casa Mia
Montefiridolfi – FLORENCE
Italia

Trattoria Da Bule restorānā ēdu līdz šim vienu no gardākajiem risotto – risotto al Chianti Classico (pagatavotu ar Chianti Classico sarkanvīnu un sīpoliem). Restorānā bija iespēja nobaudīt arī lieliskus gaļas ēdienus, nemaz nerunājot par lielo antipasti, pastu un salātu piedāvājumu. Patīkami, ka pirms gaļa tiek pagatavota, izvēlētais gaļas gabals tiek atnests klientam un parādīts. Izvēlē bija gan perfekti sagatavots asiņains steiks, antrekots, gan no labas gaļas pagatavots tartars. Tomēr vakars šinī restorānā bija kā interesants piedzīvojums, jo visā restorānā es biju vienīgā sieviete. Nezinu, vai konkrētajā dienā bija kāds vīriešu kopā sanākšanas vakars, futbola spēle, vai kāds cits izskaidrojums, bet fakts paliek fakts – biju vienīgā sieviete, kas tajā vakarā ieturēja maltīti iepriekš pieminētajā restorānā. Šis fakts nelika man justies man neomulīgi…ja nu vienīgi manam vīram bija savādākas sajūtas. Vīns? Protams vietējais Toskānas baltvīns un sarkanvīns, kuru pasniedzot viesmīlis ir spējīgs izstāstīt nelielu stāstu par vīna darītavu un regionu, kas tik ļoti pietrūkst baudot vīnu atsevišķos Rīgas restorānos.

Adrese:
TRATTORIA RISTORANTE DA BULE
V. CASSIA PER SIENA 94 – SAN CASCIANO IN VAL DI PESA (FI)
Italia

Il Gallo Giallo restorānā pašā kalna galā ir lieliska iespēja nobaudīt izcilus gaļas ēdienus, tai skaitā slaveno Bistecca alla Fiorentina (liellopu gaļas steiks). Skaidrs ir viens, ka Latvijā ēstais Fiorentīnes steiks nav ne uz pusi tik labs, kā Toskānā baudītais. Mīksts, sulīgs un ļoti aromātisks. Kā uzkodas visiem tiek piedāvātas klasiskās Bruschettas ar svaigiem tomātiem un ķiplociņiem. Vienkāršas, bet tajā pašā laikā super gardas! No piedāvātajiem pastas ēdieniem es izvēlējos ravioli ar svaigu mozarella di bufalo sieru un svaigiem tomātiem, savukārt vīrs izvēlējās grilētas jēra ribiņas. Atmosfēra šajā restorānā bija ļoti patīkama un varēja redzēt, ka uz šo restoranu nāk vietējie un pastāvīgie klienti. Gan pavārs, gan īpašnieks ar visiem nāk apsveicināties, kā arī informē par tās dienas ēdienkarti. Protams arī šajā restorānā tika piedāvāts tikai konkrētā regiona baltvīns un sarkanvīns. Tas tikai kārtējo reizi parāda, ka iedzīvotāji, restorāni, tirgotāji pilnībā atbalsta konkrētā regiona izstrādājumus. Kārtējā lieta, ko mums vajadzētu pamācīties no citām valstīm.

 
IL GALLO GIALLO
Via grevigiana, 50/a – S.Casciano in Val di Pesa – 50026 – FLORENCE
Italia

Un šie ir tikai daži no restorāniem, kuros bijām šajās brīvdienās. Turpinājums būs.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: