Zivju restorāns Dome Hotel Spa

Nepiedodami ilgi esmu klusējusi, bet tas nenozīmē, ka neesmu izbaudījusi lieliskas maltītes dažādos Rīgas un citu pilsētu restorānos, kafejnīcas, brasseries (tomēr nespēju atrast atbilstošu tulkojumu) vai bāros. Pēdējā laikā diezgan regulāri ir sanācis viesoties, šobrīd, liekas, elegantākajā Vecrīgas restorānā – Zivju restorānā, kas mājvietu radis viesnīcā Dome Hotel Spa.

Kā viesnīcas mājas lapā raksta paši saimnieki – Dome Hotel & Spa ir “unikāls arhitektūras piemineklis, kas celts pirms 400 gadiem un restaurēts 2009. gadā Latvijas dizaineru, mākslinieku un amata meistaru vadībā, izmantojot jaunākās pasaules tehnoloģijas”. Man bija ļoti interesanti izstaigāt, izpētīt un iepazīt viesnīcu, tās istabas, spa centru un arī terasi. Es patiešām neesmu un arī neuzskatu sevi par eksperti dizaina vai arhitektūras jautājumos, bet liekas, ka lielais ieguldītais darbs ēkas atjaunošanā un labiekārtošanā ir atmaksājies. Rezultāts ir ne tikai skaists, bet arī kvalitatīvs un rūpīgi pārdomāts.

Ar nolūku Zivju restorānu apmeklēju vairakkārtīgi – gan brokastojot, gan pusdienojot, gan vakariņojot (beigu beigās izbaudīju arī procedūras viesnīcas SPA centrā). Sākumā tādēļ, lai visu kārtīgi un detalizēti izpētītu, bet vēlāk vienkārši bija vēlēšanās atgriezties vietā, kur vienmēr sagaida ar smaidu un labu attieksmi. Tiesa, reiz šī laipnā apkalpošana robežojās ar pārāk “saldu” komunikāciju, bet prieks par to, ka tas vairs nav atkārtojies.

Zivju restorāna šefpavārs ir Aleksandrs Žiļuks. Lieki būtu jautāt, kurš tad viņu vēl nepazīst, vai nebūtu ko dzirdējis par viņu, jo pēdējā laikā ir grūti atrast kādu glancētu žurnālu, vai tematisku Interneta mājas lapu, kurā nebūtu kāda Aleksandra recepte, intervija vai dots vērtīgs padoms.

Tā kā ieturējuši maltīti un baudījuši vīnus Zivju restorānā esam vairākkārt, tad būs grūti uzskaitīt konkrētus ēdienus, ko tieši esam ēduši. Vīlušies neesam vēl ne reizi un ceram, ka tā tas būs arī turpmāk.

Kaut ēdiens vienmēr ir bijis ļoti kvalitatīvs, labi pagatavots, svaigs un ar izmeklētām garšas niansēm, tomēr man nedaudz pietrūkst smalkuma, delikateses, pat mākslas darba, ko man tik ļoti patīk redzēt uz šķīvja. Nepārprotiet, viss bija labi “prezentēts” (man ļoti nepatīk šis vārds, bet citu neatrodu) un tā noteikti ir pavāra izvēle šādi strādāt, kas nemaz nav slikti. Esmu pārliecināta, ka vēl arvien daudz apmeklētēju baidās no šī smalkuma, mākslas darba un domā ka šādi pasniedzot maltīti tiktu zaudēts porcijas lielums vai pat garša. Ir restorāni, kur pārlieku liels smalkums nemaz nepiestāvētu, bet Zivju restorāna gadījumā man tieši pēc tā prasās. Tas ir mans subjektīvais viedoklis un neprasu, kā arī negaidu, lai kāds cits tam piekristu.

Vismīļākā sadaļa Zivju restorāna ēdienkartē man ir  tapas. Man vienmēr restorānos ir paticis baudīt 2 ēdienus kā arī desertu, bet dažādu sievišķigu iemeslu dēļ bieži vien no kautkā atsakos. Tapas šajā gadījumā ir lielisks risinājums, jo porcijas nav pārlieku lielas, taču tā ir iespēja vēl pirms pamatēdiena nobaudīt ko gardu.

Zivju restorānā piedāvājums, tātad arī tapas, regulāri mainās. Ja arī vīrs izvēlas tapas, tad pa abiem kopā mums ir pieejams plašs garšu spektrs, ko nobaudīt. Apmeklējot Zivju restorānu gandrīz vienmēr mana izvēle apstājas pie kādas no piedāvātajām zupām, kuru pagatavošanā tiek izmantoti svaigi produkti, nevis subprodukti un pusfabrikāti, kā to bieži vien pamanās izdarīt citās ēstuvēs. Ja runājam par zivīm, tad domāju, ka katrs interesents spēs atrast to, ko sirds vēlas. Zivis ir svaigas. Prieks, ka tiek popularizētas un klientiem piedāvātas arī Latvijā ķertas zivis. Tuncis uz zutis ir tās zivis, kas vislabāk patīk vīriešiem, taču es palieku pie maigākām – piemēram dorādes.

Ēdienkartē cenas svārstās no 1.90 Ls par vienu tapas porciju (bet ar to tiešām vēderu nepiepildīsi) līdz pat apmēram 15.00 Ls par zivs vai gaļas porciju. Zupas ir dažādās cenās, no kurām letākā ir virs 3.00 Ls un dārgākās ap 6.00 Ls. Visdārgākie šeit ir zivs un gaļas ēdieni, kā arī ikri – Latvijas sterleta ikri (94.00 Ls/ 56g). Biznesa pusdienu cena ir 5,50 Ls (par diviem ēdieniem) vai 6,70 Ls (par trīs ēdieniem).

Būtu nepareizi un nekorekti teikt, ka cenas Zivju restorānā ir zemas – tās ir vidējas un augstas (šeit nedomāju biznesa pusdienu piedāvājumu), kas atbilst restorāna kvalitātei, vismaz līdz šim tā mums ir bijis.

Restorānā ir pieejama ne tikai kvalitatīva ēdienu izvēle, bet arī izmeklēta, interesanta un eleganta vīnu karte. Katram ēdienam ir iespēja piemeklēt atbilstošāko vīnu, kas ēdiena garšas nianses papildinās ar vīna sniegto gandarījumu. Augsti vērtēju arī to, ka apkalpojošais personāls ir vīnu jautājumos zinoši un spēj piedāvāt labāko risinājumu.

Pilnībā piekrītu viedoklim, ka šī vieta noteikti ir ar savu raksturu – brokastu laiks ir enerģijas pilns, dienas laikā lieliska vieta biznesa pusdienām, bet vakaros restorāns piemērots gan romantikas mīļotājiem, gan vienkāršas elegances cienītājiem.

Zivju restorāns ir vieta, kas sevī ietver 3 galvenās vērtības, ko es un mans vīrs meklējam restorānos – Augsts apkalpošanas serviss, Ļoti kvalitatīva pārtika, Patīkama atmosfēra!

Nebūšu oriģināla, bet citēšu pašas viesnīcas mājas lapā atrastu tekstu. “Viesmīlība, personāla profesionālisms un sirsnība, nevainojamais serviss, izsmalcinātais un elegantais numuru stils, kā arī kopējā siltuma un mājīguma atmosfēra veido Dome Hotel & SPA par vietu, kuru nav iespējams aizmirst un kurā gribas atgriezties atkal un atkal”  – tā par sevi saka saimnieki.

Tādēļ nobeigumā varu tikai novēlēt Dome Hotel Spa komandai nepārtraukti pilnveidoties, mācīties un attīstīties. Iesāktais ceļš un jau noietais ceļa posms manuprāt ir veiksmīgs un ir uzlikta augsta latiņa. Vajag tikai noturēt un pat pārspēt. Nebūs viegli, bet tas ir izdarāms. Lai veicas!!!

Gardu vasaru,

Inga

DOME HOTEL & SPA
4 Miesnieku Street, Riga, LV-1050, Latvia
http://www.domehotel.lv
 
Photo: http://www.domehotel.lv, jo vēl arvien nekas nav mainījies manās fotogrāfēšanas prasmēs

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: