Mercato – Parīzes itāļu restorāns biržas rajonā

Restorāns Mercato – itāļu šiks. Tā par šo restorānu saka Franču restorānu  kritiķi. 2009.gadā atvērtais restorāns piedāvā modernu, inovatīvu un pat smalku itāļu ēdienu.

Pusdienu  laikā restorāns ir lieliska pusdienu vieta apkārt esošo biroju darbiniekiem, kur personāls parūpēsies par katra apmeklētāja labsajūtu. Vakarā restorāns kļūst par vietu, kur pulcējas jauni un radoši cilvēki, kas vēlas nobaudīt  visu, ko piedāvā 2 reizes mēnesī atjaunotā ēdienkarte – svaigus un bioloģiski tīrus sezonas produktus, kā arī vienkāršus, taču gardus itāļu vīnus.

Nezinu, vai sevi varam pieskaitīt pie jaunajiem un radošajiem, bet restorānu kopā ar jaunu un gana radošu draugu pāri apmeklējām parastas darba dienas vakarā. Ar restorānu mani iepazīstināja mana franču draudzene Amēlija, kas tāpat kā es vienmēr meklē jaunas un intersantas vietas, kur iet un mieloties ar interesantiem un vēlams ekoloģiski tīriem produktiem.

Restorāna iekārtojums ir moderns un ļoti, ļoti gaišs. Manu skatu uzreiz piesaistīja lielās plašās kāpnes, ietilpīgie vīnu plaukti (kastes) un interesanti veidotās lampas. Ideāli piemeklētie galda piederumi, glāzes, šķivji un galda paliktņi,salvetes izpelnījās vēl lielāku manu cieņu. Jaunais lieliski miksēts ar veco un kopskats pat vairāk kā labs.

Viesmīļi – jauni, stilīgi un no tās cilvēku kategorijas, ko franciski apzmē “branchés” jeb latviskotā versija varētu būt “radošie, īpaši stilīgie”. Apkalpošana klusa, nemanāma un neuzbāzīga, bet veikla un vienmēr laikā . Liekas, ka glāzē vairs nav ūdens, bet te pēkšņi jau glāze piepildīta!

Tā kā mēs pieskaņojāmies gaidībās esošas sievietes (manas draudzenes Amēlijas) dienas režīmam, ko ietekmēja lielais puncis, nenormālais karstums dienas garumā un miegs, tad ieradāmies mazliet agrāka kā to ierasti dara paši franči. Līdz ar to mums bija iespēja izbaudīt pilnīgu un nedalītu viesmīļu uzmanību, detalizētu ēdienkartes izklāstu un vīna piedāvājumu.

Ēdienkarte vienkārša, varētu pat teikt klasiska, taču svaigu sezonas produktu piepildīta. Tā kā tas jau bija kādu laiku atpakaļ, tad precīzus ēdiena nosaukumus vairs neatceros, bet zinu to, ka ēdu sulīgu un koši baltu mozzarella di bufalo ar svaigiem tomātiem, kā arī izcili labi pagatavotus gnocchi zilā siera mērcē. Māris, kā pirmo ēdienu, ja mani atmiņa neviļ, ēda carpacio un kā galveno ēdienu ņēma grilētas gambas ar pastu. Slavēja vēl visa vakara garumā. Ticiet vai nē, mūsu drauga pāra izvēle bija tāda pati…Desertu izvēle bija tīra itāļu klasika – svaiga Panna cotta, salds un tradicionāls Tiramisu, kā arī itāļu gelato.

Aperativā svaigs un spirdzinošs itāļu proseco, pie ēdiena klāt izcils itāļu baltvīnsun nobeigumā melna,stipra un rūgta espresso kafija.

Restorāna cenu līmeni varu raksturot kā vidēji augstu. Dienas piedāvājumu cenas rajonam atbilstošas:

Galvenie ēdieni piedāvājumā no 13.00 līdz 24.00 Eur.

Pusdienu piedāvājums (starter + otrais ēdiens + deserts) – 14.50 Eur

Vīna pudeles cenas no 25.oo līdz 40.00 Eur.

Adrese: Restaurant Mercato

36, Rue Vivienne, Paris (2.arr./ Metro Parking Bourse)

Foto: aizpļāpājos un par fotogrāfēšanu atcerējos par vēlu, tādēļ fotogrāfijas no interneta (www.abcsalles.com)

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: