Mans saraksts….

Vairākkārt man ir jautāts : “Inga, iesaki, kur paēst, kuru restorānu apmeklēt?!”.

Tad nu parasti gari un plaši stāstu par savu pieredzi, par to, kas patīk, par to, kas nepatīk. Šodien atkal kāda paziņa pie manis griezās ar šo pašu jautajumu. Ir vakars, ir iemesls un ir vēlme iziet paēst ārpus mājas. Ko ieteiksi?

Šoreiz uzskaitīšu restorānus, kas manuprāt ir laba izvēle Rīgā. Ne pēc kāda īpaša novērtējuma tos uzskaitīšu, drīzāk pēc to ģeogrāfiskā izvietojuma.

Tātad, rajons jeb Klusais Rīgas centrs:

  • Restorāns ” Vincents”, Elizabetes iela 19 (dārgais gals, bet mans absolūts favorīts rajonā. Slow Food filozofija. Lieki piebilsts, ka izvēle svētkiem vai īpašiem gadījumiem. ).
  • Vīna Stdija Elizabetes un Antonijas ielas stūris (vieglām vakariņām ar salātiem vai uzkodām un labai vīna glāzei pirms miega).
  • Restorāns “Botanica”, Elizabetes un Antonijas ielas stūris (veiglām vakariņām, ēdienkarte mainās katru dienu un pat divas reizes dienā.Vieta laba, bet atsevišķs stāsts par apkalpošanu. Varētu teikt, ka pat seko Slow Food filozofijai. Ir OK un garšīgi. Arī sunim vienmēr svaigu ūdens bļodu pasniedz).
  • Restorāns “Gourmand”, viesnīcā ELizabete Hotel, Dzirnavu iela 2 (garšīga itāļu virtuve, izcili labi pagatavots risotto (retums Rīgā un Latvijā vispār) un interesanta jumta terase).
  • Restorāns “Rossini”, Pumpura iela 6 (itāļu virtuve, laba mozzarella un plānas picas. Laba trifeļu eļļa. Vērts iet, ja ir iespēja paēst uz terases. Iekšā jau ēdiens nemainās, taču atmosfēra gaišāka uz terases.Taču, ja gribas labu buffalo mozzarella, tad var aizčāpot. Uz terases mūs laiž ar visu suni.)

Vecrīga:

  • Restorāns ” Domini Canes”, vecā “Grieķa” vietā pie Sv. Jāņa baznīcas (žēl, ka ēdienkarte nemainās,laba pusdienu vieta un arī vienkārši pavakariņot var itin labi!)
  • Restorāns “Le Crabe”, Jauniela 24 (foie gras, foie gras, foie gras….tie, kas mani pazīst, zin, ka ar to viss ir izteikts!Patīk!)

Pierīga:

  • Restorāns Berģos ” Ratatui”, Upesciema iela 66 (kapēc franču vārdu neraksta kā vajag?? Taču, ja godīgi, vērts braukt tad, kad spīd saulīte un ir silts, jo visa sāls ir viņu terasē! Tad gan grilētas zivis ar dārzeņiem, gan svaigas zupas, gan mans foie gras garšo daudz labāk. Ja nav iespēja ēst terasē, tad franču virtuvi meklēju citur vai taisu mājās!)

Vēl ir iecerēts gājiens uz “Le Dome” restorānu Vecrīgā, jo dikti nožēloju, ka vēl neesmu tur bijusi. Gribas apmeklēt restorānu  “Neiburgs” vakarā.

Varbūt ko piemirsu?

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: