Kur pusdienot?

Nu jau kādu laiku esmu atpakal Vecrīgā. Nevis, lai šeit dzīvotu, bet gan pavadītu savas darba stundas. Ir labi un ir slikti. Slikti tas, ka atkal sāku bojāt savus kurpju papēžus. Bruģis pamazām kļūst par manu niknāko ienaidnieku. Esmu atsākusi Francijā aizsāktu tradīciju – uz darbu eju ar “skrienamajām” kurpēm bez papēžiem, līdzi ņemot skaistss un augsto papēžu apavus. Bet par kurpēm citreiz, šoreiz par ko citu. Par to it kā labo.

Atgriežoties Vecrīgas ielās, man likās, ka nu beidzot būs atrisināta problēma ar pusdienošanas vietām darba laikā. Ar to man bija problēmas, strādājot birojā K.Ulmaņa gatvē (t/c Spice ēstuvēm, Sky salātu stendam un Jūrmalas Statoilam vēl tagad ar līkumu eju (braucu)), kā arī strādājot birojā Ausekļa ielā (arī tā “gala” Narvesen man vairs nepatīk).

Tā kā visu savu apzinīgo mūžu esmu bijusi saistīta ar restorāniem, vēl arvien nesaprotu, kādēļ Rīgā nav attīstītas foršas, par pieņemamām cenām, ēstuves? Tās, ko mēs par tādam uzskatām lielākoties ir ļoti neadekvātās cenās (ikdienas pusdienošanai), serviss ir vairāk kā lēns (par to atkal rakstīšu citreiz, jo mērtrauks drīz būs pilns) un ēdienkartes mainās labi ja reizi pusgadā. Runa iet par visādām saulēm, kidiem, dubultajām kafijām utt. utt.

Katra ēstuve kā tāda varbūt pat būtu OK, bet klibo tieši apkalpošana un pats ēdiens. Ja es eju pusdienās darba laikā, tad lielākoties tam atvēlēlētais laika periods ir līdz 1 stundai, dažreiz 1h30. Ir bijušas reizes ka pagājušas 57 min  un tālāk par ūdensglāzi neesmu tikusi. Tas nekas, ka iestādē aizņemti 4 galdiņi no 10 un strādā 5 meitenes un 1 puisis bārā (virtuves darbinieku skaitu gan nepārbaudīju).

Tātad, domāju, ka Vecrīgā jau nu es atradīšu, kur paēst pusdienas : ātri, garšīgi un par labu cenu. Jo Vecrīga tak tagad esot tik pilna un pilna ar visādām ēstuvēm. Tā saka dažādi Rīgas tūrisma iespēju slavinātāji.

Esmu pabijusi vairākās vietās un lūk mani secinājumi, kas izdarīti lielākoties balstīti tikai uz cenu, apkalpošanu un ēdinu (ne dizainu, mājas lapas skaistumu vai reklāmas kvalitāti). Atceramies, esmu gatava piedot dažas lietas, ja ēdiena kvalitāte ir izcila (pat ne garša, jo esmu stipri izvēlīga un garšas ziņā – patīk vai nepatīk – katram ir subjektīvs viedoklis).

Sanāca paēst Neiburgs restorānā. Patika tas, ka ir pusdienu piedāvājums, kas cenas ziņā ir daudz izdevīgāks kā ēst “lielajā ēdienkartē” esošos ēdienus. Mana nelaime tā, ka pusdienu ēdienkartes ēdiens man vienmēr liekas mazāk interesantāks kā tas, kas ir ikdienas ēdienkartē. Kāpēc pavāri mazāk izdomu velta pusdienu piedāvājumiem? Ar tiem tak varētu pelnīt lielo naudu! Arī šoreiz, pusdienu piedāvājums uzrunāja mazāk kā viss pārējais. Šoreiz savām vēlmēm nepakļāvos un ņēmu pusdienu kartē piedāvāto zupu. Bija jau labi. Tikai tā gaidīšana…pailgi. Attaisnojums ir – pilna terase ar cilvēkiem un meitenes uz visu restorānu laikam divas bija, varbūt trīs. Tā kā saruna ar galda biedru bija interesanta, tad arī laiks pagāja pietiekoši ātri. Bet stundas laikā neiekļāvos. Tomēr, Neiburgs labprāt atgrieztos.

Vēl es kādreiz eju uz K.I.D, to, kam neesot nekāda sakara ar bērniem. Sākumā cierēju uz salātu bāru, bet burciņu šampinjonus un gurķīšus, modificēto kukurūzu es pati varu nopirkt un ēst mājās. Restorānā tomēr gribas ko vairāk. Jo K.I.D esot restorāns. Un viņiem esot arī svaigo un veselīgo salātu bāri (tā saka mājas lapa). Ir arī pusdienu piedāvājums. Bet manas attiecības ar šo restorānu ir sarežģītas … visu ko varu mēģināt piedot, bet pārlieku lēno apkalpošanu (tas gan vairāk raksturīgs tam KID, kas P.Brieža ielā) un bārmeņa “vārdu krājumu” izklāstu publikai…tas man nepatīk. Vēl man nepatīk, ja bārmeņi un apkalpotāji savas attiecības (kas un ko ne tā pateica, pasūtija, nodeva) risina klientu klātbūtnē. Tādēļ, kamēr silts un var ēst terasē, un darba grafiks atļauj ilgāku pārtraukumu, uz KID var aiziet. Labāk tad, ja rēķinu maksā vīrs!

Domini Canes jeb kā es saku, tas,kas vecā “Grieķa”telpas aizņēmis. Varbūt tādēļ, ka man patika tas grieķis, man patīk arī šis? Līdz šim es vienmēr teicu, tur ir laba un ātra apkalpošana. Šodien kautkas laikam viņiem traucēja, varbūt karstums. Bet stundas laikā iekļāvos. Ēdienkarte, kaut nemainās bieži, ir laba, lesmu iecienījusi vienu ēdienu, pie kura tad arī pieturos. Kad beigsies sēņu sezona, tad skatīšos, ko darīt. Atsevišķa pusdienu piedāvājuma gan nav. Līdz šim, jo re ku saņēmu ziņu, ka būs arī pusdienu piedāvājums! Un vēl, varēs pasūtīt uz biroju! Šeit man patīk, ka produkti vienmēr svaigi. Un buljonzupa vienmēr ļoti garda!

Vēl ir DADA, kuru apmeklēju reti. Tad ir arī sushi ēstuves…ļoti ilgi vienmēr jāgaida, kaut rekordists ir un paliek GanBei (neatkarīgi no vietas un laika. Tas manuprāt ir rekordists starp visām ēstuvēm). Ā, ir atmiņas arī par Rīgas Domes ēdnīcu…lēti, ātri, bet garšas ziņā nepatika. Vēl jau man ir ko izmēģināt…daži vēl ir. Arī darbā dod ēst…bet aleluja, kad viņi nomainīs ēdienkarti, vai drīzāk stilu, tad atgriezīšos pie viņiem. Toties cena laba.

Bet tas, kas ļoti trūkst ir laba vieta, kur izvēlēties ēdienu līdzņemšanai (Rimi piedāvājums man nepatīk) : gan siltu, gan aukstu, gan saldu, gan sāļu. Izvēli nevajag lielu, bet no katra veida kautkas labs. Ir te Vecrīgā, kur kafiju dabūt un bulciņas dabūt, bet labs salātu bārs nav😦.

Nāks vēsāks laiks un man vakaros atkla sanāks pie plīts pastāvēt, tad taisīšu tā, lai otrā dienā var uz darbu paņemt līdz. Ne jau naudā problēma. Problēma tajā, ka maksājot naudu es nedabūnu to, ko gribu! Kur paēst it kā ir, bet tajā pat laikā nav. Trūkst labas vietas, kur varu izvēlēties ēdienu un iet ēst, kur gribu : ja darba daudz birojā, ja mazāk turpat piemesties, savukārt, ja silts, tad parkā.

Jaukas pusdienas vēlot,

Inga

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: