Brokastis „Annās”

Grilas sezonas atklāšanas pavārkursu viens no mērķiem bija pēc iespējas vairāk laika pavadīt, mācoties pagatavot kaut ko jaunu un interesantu, tieši tāpēc dienas iesākumā, lai  iesildītos grila pavārkursiem, bija brokastu pavārkursi, kurus vadīja Inga Kalniņa, mācot pagatavot vairākus vasarīgus un vieglākus, kā arī ne tik vieglus un pamatīgākus ēdienus. Šoreiz neierasti mūsu kursiem, dažus darbus, kā riekstu sasmalcināšanu piestā, veica jaunais pavārs, kuram ir tikai seši gadi, bet kuram arī tas izdevās lieliski. Neierasti mūsu kursiem, šie notika restorāna zālē, kur visa darbība notika uz liela galda, kaut gan arī mirklī, kad gatavojām spāņu omleti, visi tika ievesti virtuvē uz mācību stundu par to, kā tad pareizi šo omleti pagatavot.
Lai gan sākums kursiem bija paredzēts 10.00, tomēr tieši uz to laiku sanākt visiem neizdevās, jo kāds vēl ēda brokastis (jo viesnīcas labās brokastis kārdināt kārdināja), kāds ģērba bērnus, lai atdotu auklei pastaigām ārā, kāds vienkārši bija aizmirsis uzlikt modinātāju. Bet tās jau bija brīvdienas un brokastis, tāpēc tas viss tika akceptēts un pieļauts. Tas gan nedaudz iekavēja nobeigumu, bet nu tas nekas – ar vienu kāju no kursiem, jau bijām ar otru kāju jaunos kursos.

Brokastu ēdienkartes galvenais mērķis šoreiz bija dažādība. Pagatavot ēdienu gan tādu, kuru iespējams paņemt līdzi, tādu, kas pagatavojams vai uzsildāms uz uguns brīvā dabā, gan tādu, kas ir vasarīgi veselīgs. Un tiem, kam iepriekšējais vakars bijis izpriecu pilns, tiem speciāli viena no „Asiņainās Mērijas” receptēm (jo tādu pasaulē ir daudz). Mums gan nevienam „Asiņaino Mēriju” nevajadzēja, bet dzīvē visādi var gadīties.

Tiem, kas brokastis ēd katru dienu, šī reize bija īpašāka, jo mēs sākām ar itāļu proseko Cantine Produttori Meolo Prosecco.

Tam sekoja sagatavošanas un  pagatavošanas process. Riekstu un augļu musli un Šveices musli. Ir cilvēki, kuriem musli galīgi nav tas ēdiens, kuru ēst brokastīs, bet nekas neizkonkurēs siermaizi. Tāpēc, lai siermaize iegūtu citu veidolu, Inga mācīja pagatavot Crocque Monsieur; tiem, kam brokastīs jāpabaro visa ģimene, parādīja, kā pagatavot spāņu omleti ar kartupeļiem un gaļu. Veselīgāku ēdienu cienītājiem gatavojām smoothie ar jau nogatavinātu mango (kurus pērkam „SKY” lielveikalos), jo šajā receptē nepieciešams tieši nogatavināts, uzreiz lietojams mango auglis, un blenderējām to ar zemenēm. Otrs smoothie bija ar jogurtu un riekstiem, lai sāta sajūta nepamet vismaz pusi dienas.

Visu brokastu laikā mēs dzērām „Kurzemes ogu” sarūpētās sulas, kā arī garšojām dažādos viņu ievārījumus (krūmu melleņu, plūmju, ķirbju un smiltsērkšķu) un jauno ābolu marmelādi, kuras sastāvā nav pievienots cukurs un kura ir pagatavota tikai no ābolu sulas. Tieši šo marmelādi atzinām par ļoti labi piedevu gan pašu, gan jo īpaši bērnu ēdieniem (jogurtiem, putrām, biezpienam, maizei utt.). Bet visiecienītākais gan brokastu, gan grila nodarbību laikā bija smiltsērkšķu dzēriens ar fruktozi, no kuras neatpalika jau mūsu ļoti iecienītā plūmju sula (pamēģiniet tieši šo sulu kopā saldējuma kokteili – bērnības garša).

Pēc labi pagatavotām brokastīm un to degustācijas tie, kuriem nekas nebija darāms, devās uz terases, laiski atlaidās krēslos un baudīja sauli, jo saule un gandrīz neviens ods – tie bija mūsu brīvdienu sabiedrotie (paldies par to!) gan no rīta, gan pa dienu.

Autors: Signe Meirāne

Sadarbības partneri:

Lielveikals “SKY”
“ANNAS HOTEL”
Dzērienu veikali “Vintage”
Dabīgās sulas no “Kurzemes Ogas”

Teksta autors: Signe Meirāne

Bildes: Armands Meirāns

Teksts un bildes pieder portālam http://www.cetrassezonas.lv

14.06.2010

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: